Μόλις τα τρόφιμα έρθουν σε επαφή με τον αέρα, υπόκεινται φυσικές, ενζυματικές, μικροβιολογικές και βιοχημικές αλλοιώσεις. Η συσκευασία σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα είναι μία διεργασία συσκευασίας τρoφίμων μαζί με ένα προστατευτικό αέριο ή μίγμα αερίων. Τα αέρια αυτά αντικαθιστούν τον αέρα στην συσκευασία και επιβραδύνουν την αλλοίωση του τροφίμου.Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί άζωτο. Η συγκεκριμένη τεχνική:
• Διατηρεί όλα τα ορατά ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντων (εμφάνιση, χρώμα, υφή και γεύση) και τα μη ορατά ποιοτικά χαρακτηριστικά (π.χ. προστασία από μικροοργανισμούς).
• Επιμηκύνει το χρόνο ζωής των τροφίμων.
• Επιτρέπει την παραγωγή πιο «φυσικών» και υγιεινών τροφίμων με μηδενική χρήση συντηρητικών
• Το άζωτο βοηθά στην ελαχιστοποίηση της αλλοίωσης των τροφίμων.